[Dakar] Organisatie neutraliseert tweede deel Etappe 7

De organisatie van de Dakar Rally heeft besloten het tweede deel van de zevende etappe te neutraliseren. Dit omdat de etappe van vrijdag als zeer zwaar werd ervaren en voor een groot deel over hetzelfde terrein zou gaan als de afgelopen dagen.

De deelnemers mogen nu na 272 kilometer het wedstrijdparcours verlaten en naar het bivak gaan rijden. Oorspronkelijk stonden er voor de motorrijders 631 kilometer op het programma en voor de auto's en vrachtwagens twintig kilometer minder.

De equipe van Peter van der Kolk zal hier zeker niet meer bij zijn. De auto waarin hij samen met Peter Paul reed kreeg al snel in de etappe van vrijdag een aanrijding, waarna beide inzittenden naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. Onduidelijk is nog hoe de aanrijding heeft kunnen ontstaan, wel is duidelijk dat Van der Kolk en Paul geen ernstige verwondingen hebben opgelopen.

Ook Jurgen van den Goorbergh heeft voortijdig zijn waterloo gevonden. De Buggy-rijder staat naar verluidt op vijf kilometer van het einde van de proef stil met een kapotte dynamo. Hierdoor was het voor hem niet mogelijk om het bivak in Arica op tijd te bereiken.