16-jarige Thaise veroorzaakt ongeluk: 9 doden

In Thailand vond maandag een groot verkeersongeluk plaats. Een busje crashte tegen een pilaar van een voetgangersbrug, zeven mensen die in het busje zaten waren op slag dood. Twee andere passagiers werden uit het voertuig geslingerd en overleden later aan hun verwondingen. In totaal zijn bij het ongeluk dus negen mensen om het leven gekomen.

Door het uitgebreide onderzoek wat direct werd opgezet, komen langzamerhand details naar boven. In eerste instantie ging men ervan uit dat de schuld van het ongeluk bij de bestuurder van het busje zou liggen, maar niets bleek minder waar. Inmiddels is bekend dat de veroorzaker een 16-jarig meisje 'uit een vooraanstaande familie' is. Zij reed achterop het busje wat daardoor met volle vaart tegen de pilaar aanknalde.

In Thailand is het net als in Nederland niet toegestaan om voor je achttiende auto te rijden. Het meisje reed in de auto van haar vader, of zij deze 'geleend' had of echt mocht gebruiken is nog niet bekend. Er gaan geruchten dat het meisje het land is ontvlucht, maar een woordvoerder van de Thaise politie wil hier niet op reageren.

In Thailand is deze situatie uitgegroeid tot een waar mediaspektakel, waarin de lokale bevolking hun woede richt op het meisje, onder meer via een haatzaaiende Facebook-pagina. De politie wil om deze reden haar identiteit niet prijsgeven. Ze wacht mogelijk een celstraf van drie jaar en een 'hoge boete', zo meldt de woordvoerder.