Agent veroorzaakt ongeval met twee gewonden

Een 53-jarige agent heeft donderdagavond in Almelo een ongeval veroorzaakt doordat hij een inschattingsfout maakte bij een inhaalmanoeuvre terwijl hij onderweg was naar een spoedmelding. Twee mensen raakten hierbij gewond, meldt de politie vrijdag.

Zowel de politiewagen als de auto die de agent aan het inhalen was gleed op de Weezebeeksingel door de inschattingsfout van de rijbaan. De politieauto kreeg een klapband, waardoor het voertuig onbestuurbaar werd. De wagen kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De agent en een politiehond, die ook in de wagen zat, kwamen ongeschonden uit het voertuig.

De andere auto, met daarin een 68-jarige bestuurder uit Hengelo en zijn 57-jarige vrouw, klapte in de berm op een boom. De man en vrouw zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

De melding waar de agent naar onderweg was ging over huiselijk geweld. Een 58-jarige man had zijn partner ernstig bedreigd en was vervolgens onder invloed van drank weggereden vanaf zijn woning. De politie heeft nog naar de man uitgekeken, maar kon hem in eerste instantie niet meer vinden.

Later op de avond kwam een melding binnen dat inzittenden van twee auto's ruzie hadden op de Dikkensweg in Almelo. Kort daarop zou een persoon op de Plesmanweg de auto's aan de kant hebben geprobeerd te zetten. Bij de Plesmanweg troffen agenten de 58-jarige man aan. Hij was door meerdere mensen achtervolgd, nadat hij verschillende aanrijdingen had veroorzaakt en verder was gereden.

De man is met een wond aan zijn hand naar een ziekenhuis gebracht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.