Dreigpamfletten bezorgd bij moskeeën

Bij moskeeën in heel Nederland zijn pamfletten met dreigementen binnengekomen. Op de pamfletten staat onder meer 'Wilders verlost ons van jullie', schrijft Het Parool donderdag. De Unie van Marokkaanse Moskeeën in Nederland kon het bericht niet direct bevestigen.

Vanwege de dreigementen houden bezoekers van drie Marokkaanse moskeeën in Amsterdam 's nachts de wacht. De pamfletten zijn de afgelopen twee maanden bezorgd. Vicevoorzitter van de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken Aissa Zanzen zegt in de krant dat bewust geen ruchtbaarheid aan de zaak is gegeven.

"We willen geen slachtoffertje spelen. We laten ons niet opjagen. Anders denken de daders dat ze geslaagd zijn." Zanzen wil een meldpunt openen om racistische uitingen aan het adres van moslims in kaart te brengen.

De dreigbrieven zouden 'peanuts' zijn als ze worden vergeleken met hoe moslims in Amsterdam worden behandeld. "Ik hoor bijna dagelijks dat er gewelddadige uitingen worden gedaan in de richting van meisjes en vrouwen op straat", zegt Zanzen. "Ze worden regelmatig bespuugd door vreemdelingen op straat."