Sint mogelijk in Amerikaanse bioscoop

De Nederlandse film Sint gaat misschien in de Amerikaanse bioscoop draaien. De film heeft in Nederland en België al ruim 360.000 bezoekers getrokken.

Naast de Verenigde Staten zijn er onderhandelingen gaande met distributeurs in onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland, laat filmdistributeur A-Film weten. Daarnaast is bekendgemaakt dat er een nieuwe postercampagne voor de film op stapel ligt. De distributeur doet nog geheimzinnig over de precieze veranderingen aan de poster.

"Het artwork is hetzelfde, maar dan bewerkt", laat een woordvoerder weten. De nieuwe affiches hangen vanaf volgende week in de bushokjes. De poster van de komische horrorfilm van regisseur Dick Maas zorgde de afgelopen tijd voor veel commotie. Onder anderen regisseur Johan Nijenhuis vond de filmposter te eng voor kinderen, maar zijn klacht werd ongegrond bevonden door de Reclame Code Commissie.

Eerder werden ook andere films van Maas in het buitenland uitgebracht. Onder meer Flodder, Amsterdamned en Do Not Disturb waren in meerdere landen in de bioscoop te zien. De Lift uit 1983 was de eerste Nederlandse speelfilm die werd aangekocht voor een wereldwijde release. In 2001 maakte Maas zelf de Amerikaanse remake Down, met onder anderen Naomi Watts en Ron Perlman.


Sint (Foto: Novum)