Cruisepassagiers woedend om reddingsactie

Een cruiseschip van de Holland America Lijn heeft enkele dagen geleden twee vissers van een zinkende schuit gered in de buurt van de Bahama's, maar de passagiers zijn er niet allemaal blij mee. Een aantal passagiers klaagde namelijk over de opgelopen vertraging waardoor ze te laat aanmeerden op de eindbestemming.

De kapitein en officieren van het schip de Eurodam zagen tijdens hun trip een vissersbootje langzaam zinken en riepen hulp in van de kustwacht. Deze kon echter niet snel ter plaatse komen, waarna de kapitein besloot met zijn schip de twee vissers van een gewisse dood te redden. De actie heeft voor enige vertraging gezorgd, wat de kapitein daarna weer probeerde in te halen door op volle kracht verder te varen.

Uiteindelijk meerde het schip anderhalf uur te laat aan in Port Everglades, tot woede van enkele passagiers. Ook vonden de ongeduldige opvarenden dat het halen van hun koffers niet snel genoeg ging, zodat ze hun vlucht zouden missen. Gelukkig spreekt een groot deel van de passagiers schande van het haastige en onbeschofte gedrag: "De crew verdient juist alle lof voor dit optreden. Het is verschrikkelijk dat er mensen zijn die alleen aan zichzelf denken", zo zegt een boze passagier.