Waylon is niet bezig met bekend zijn

Waylon maakt zich niet druk om het feit dat hij een bekende Nederlander is. "Het boeit me gewoon niet", zegt de 30-jarige zanger tegen Novum Nieuws. Waylon houdt zich liever bezig met het maken van muziek.

Toch ziet de zanger, die vorig jaar tweede werd in talentenjacht Holland's Got Talent, ook voordelen in zijn nieuw verworven roem. "Je ontmoet interessante mensen. Of je komt een kledingzaak binnen, en de eigenaar blijkt je te kennen en zegt: zoek maar uit. Dat vind ik wel leuk."

Waylon noemt zijn optreden op het North Sea Jazz festival, waar hij poplegende Stevie Wonder ontmoette, een van de hoogtepunten van dit jaar. Het feit dat hij in een adem genoemd wordt met de blinde zanger deed hem goed. "Op de posters stond Stevie Wonder bovenaan en daaronder kwam ik, één lettertype kleiner. Dat was toch echt een trots momentje", vertelt de zanger.

Een nieuwe stap in zijn carrière is de theatertoer waar Waylon, die eigenlijk Willem Bijkerk heet, mee bezig is. Woensdagavond is in Amsterdam de officiële première van Nothing to Lose. "Het is een heel nieuw terrein voor me, een nieuwe omgeving. Het is niet te vergelijken met een groot podium, in het theater ben je veel persoonlijker met je publiek. Het is bijna alsof je een intiem gesprek voert met de mensen."

De zanger vertelt zijn publiek een autobiografisch verhaal. "Ik probeer de mensen mee te nemen op reis door ze te verhalen te vertellen over mezelf. Het gaat erover dat je blijft geloven in je droom. Al je keuzes hangen daarvan af."

Na zijn tournee gaat Waylon aan de slag met een nieuw album, waarvoor hij naar Amerika gaat. Vorig jaar verscheen de plaat Wicked Ways. Het is de bedoeling dat de nieuwe plaat rond april in de schappen ligt. De zanger wil de diepte in met zijn muziek. "Het gaat meer richting blues."

Ondanks zijn drukke werkzaamheden heeft Waylon ook nog tijd voor een privéleven. "Je moet gewoon tijd voor jezelf inplannen. Als je je niet teveel bezighoudt met bekend zijn, lukt dat best." Woensdagavond ziet zijn nieuwe liefde hem voor het eerst op een podium staan. "Het is nog heel pril tussen ons maar tot nu toe gaat het voorspoedig. Ze wilde eerst mij leren kennen en dan pas mijn werk."