FIA inspecteert F1-circuit Zuid-Korea

De internationale autosportfederatie FIA is aan een laatste inspectie van het circuit in Yeongam begonnen. Op die baan moet, als de inspectie goed verloopt, over twee weken de eerste Formule 1 Grand Prix van Zuid-Korea worden verreden. Door aanhoudend slecht weer is het circuit echter pas net helemaal klaar. De laatste asfaltlaag werd pas vorige week aangebracht.

Een woordvoerder van de organisator van de Koreaanse Grand Prix meldde maandag dat technisch gedelegeerde Charlie Whiting in Yeongam, zo'n vierhonderd kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Seoul, was aangekomen. Als de baan niet wordt goedgekeurd, wordt de Koreaanse Grand Prix volgens FIA-regels zowel voor dit jaar als volgend jaar geschrapt.

Twee weken geleden uitte F1-baas Bernie Ecclestone al zijn zorgen over de baan.

Update

De FIA heeft de baan geïnspecteerd en volgens de organisatie was Whiting lovend. "Tot dusver hebben we alleen maar positieve opmerkingen ontvangen." Het garandeert echter nog niet het doorgaan van de race. Woensdag zal bekend worden of de teams naar Korea af kunnen reizen en of de race doorgang zal vinden.