Xabi Alonso: "De voetafdruk is niet meer zichtbaar"

Xabi Alonso, middenvelder van Spanje, speelde vrijdag met zijn landgenoten tegen Liechtenstein. De 4-0 zege voor de Spanjaarden geeft aan dat de honger bij de regerend Europees kampioen en wereldkampioen nog altijd groot is. Jegens Nigel de Jong koestert de speler van Real Madrid geen wrok vanwege de zware overtreding in de WK-finale.

"We willen meer prijzen winnen, allereerst het EK 2012. Er zijn in de sport altijd nieuwe uitdagingen", aldus de Real Madrid-middenvelder tegenover Algemeen Dagblad. Voor Alonso behoort de harde confrontatie met Nederland in de WK-finale inmiddels tot het verleden.

"De finale helaas geen goede, maar vooral een zeer harde wedstrijd. Daar moeten we niet meer over zeuren. Kijk, het ging om de hoofdprijs, dan kun je veel uitproberen. Je geeft dan weleens meer dan honderd procent. De scheidsrechter moet in dat geval aangeven hoe ver je kunt gaan."

Harold Webb, de betreffende arbiter, verzuimde echter voldoende in te grijpen door de snoeiharde overtreding van Nigel de Jong op Alonso. De trap op het middenrif van de Spanjaard staat velen nog op het netvlies gebrand.

Toch speelt het incident niet meer bij Alonso. "Nigel heeft direct na afloop zijn excuses aangeboden. Ik heb nog een week pijn gehad, maar ook die sporen zijn er niet meer. De voetafdruk is niet meer zichtbaar. Er is geen blijvende schade. Niet aan mijn lijf en zeker niet in mijn hoofd", zo besluit de international.