Kesler: "We weten vooral waarom iets niet kan"

Nederland en België hebben zich kandidaat gesteld om het WK in 2018 te organiseren. Dit initiatief heeft veel kritiek te verduren gehad, omdat de organisatie veel geld zou kosten. Henk Kesler vindt mensen die veel kritiek leveren op de kandidaatstelling 'zure calvinisten.'

In De Volkskrant doet de directeur betaald voetbal, die binnenkort zijn functie neerlegt, zijn beklag over de houding van een aantal critici. "We weten vooral waarom iets niet kan", aldus de directeur, die verwijst naar de woorden van Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA).

Ook Atsma is namelijk van mening dat er geen vervelende bijkomstigheden aan een WK-organisatie zitten en geeft het WK in 2006 in Duitsland als voorbeeld aan. "Heeft de Duitse regering allerlei concessies gedaan aan de FIFA? Nee, het is gewoon via de Duitse wetgeving én de FIFA-regels gegaan", zo meldt Atsma.

Kesler sluit zich bij deze woorden aan en voegt er nog wat aan toe. "Maar wij Nederlanders zijn een beetje een volkje van zure calvinisten. Althans, een aantal zure calvinisten dat het altijd beter weet. Die tijdgeest vind ik verderfelijk", zo vindt Kesler.