OV-chipkaart studenten veel vaker stuk

De OV-chipkaart van studenten gaat veel vaker stuk dan die van andere reizigers. Heeft van de studenten zo'n drie tot vijf procent te maken met een kapotte kaart, bij andere reizigers ligt dit rond de twee procent. Dat meldt een woordvoerder van de OV-chipkaart voor studenten dinsdag. Vermoed wordt dat studenten toch wat slordiger met de kaart omgaan.

In totaal maken zo'n 550.000 studenten gebruik van de kaart. Sinds de invoering van de kaart zijn al zo'n twintigduizend chipkaarten voor studenten kapotgegaan. Zo waren hun kaarten gebroken, waren er hoekjes af of zaten er scheuren in. Studenten kunnen sinds 16 maart alleen nog met de OV-chipkaart reizen.

Dat die van studenten eerder kapot gaan, kan volgens een woordvoerder niet liggen aan hun kaart. "Technisch is het exact dezelfde kaart als die van andere gebruikers." Dat studenten de kaart intensiever gebruiken en dat die daarom stuk is, ligt volgens de woordvoerder niet voor de hand. "Er zijn ook zo veel andere reizigers die dagelijks hun chipkaart gebruiken en bij hen gebeurt het toch een stuk minder vaak."