Metroid: Other M is simpel gehouden

De ontwikkelaars van Metroid: Other M hebben de spelbesturing met opzet simpel gehouden. De bewegingen van hoofdpersoon Samus Aran veranderen namelijk afhankelijk van de context in de game. Zo duikt Samus weg in plaats van te lopen wanneer ze wordt beschoten en de speler de richtingsknop indrukt. Dit vertellen de ontwikkelaars in een promotiefilmpje.

"Wij vinden het belangrijk dat simpele commando's zorgen voor explosieve actie", legt Yosuke Hajashi van gamestudio Team Ninja uit. "Omdat de Wii-afstandsbediening niet zo heel erg veel knoppen heeft, worden er verschillende handelingen uitgevoerd afhankelijk van de situatie."

Metroid: Other M wordt gespeeld met één Wii-afstandsbediening. Door deze controller te kantelen, lijkt deze op de klassieke NES-controller. Aan de linkerkant zitten richtingstoetsen en rechts zijn twee actieknoppen te vinden. De toegankelijkheid van de besturing is erg belangrijk voor de bedenker van de Metroid-serie Yoshio Sakamoto.

"Als dit mij niet was gelukt, had ik net zo goed kunnen stoppen met het maken van de game", vertelt Sakamoto in de documentaire. "Maar ik weet dat het ons gelukt is." Metroid: Other M verschijnt begin september in Nederland.

'Metroid: Other M' is simpel gehouden
Metroid: Other M is simpel gehouden