Street View kiekt peuter in blote kont

De Britse Claire Rowlands is woedend op Google. De zoekgigant heeft zonder pardon haar driejarig zoontje naakt op internet gezet. Het ventje stond in zijn blootje te kijk op Googles omstreden Street View.

De 25-jarige moeder was verbijsterd toen ze bemerkte dat haar Louis naakt op de foto was gezet in de tuin van zijn oma in het Engelse Walkden. Hoewel Google de kentekenplaat van de auto op oma's oprit wel had geblurd, was het ventje in vol ornaat duidelijk te zien voor de kijkers. In een andere foto was zijn gezicht duidelijk te zien, hetzij enigszins gecamoufleerd door een hek.

"Mijn maag draaide zich om toen ik de naaktfoto van Louis op internet zag staan", beweert de moeder. "Ik ben woedend en vol walging, ze zouden elke foto moeten controleren voor deze online gaat. Juist op warme dagen spelen kinderen vaak naakt in de tuin, ik had nooit verwacht dat juist hij zou worden gefotografeerd en op internet zou belanden."

De vrouw is bang dat pedofielen zich aftrekken op Louis' kontje en beschuldigt Google van het schenden van haar zoons privacy. De internetreus heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en de bewuste afbeelding geblurd. In een reactie laat Google weten dat hun software automatisch kentekens onleesbaar maakt, maar dat het menselijk lichaam niet wordt herkend.

Blokjeskont
Louis heeft nu een blokjeskont