Michael Jackson precies één jaar dood

Het is vrijdag precies een jaar geleden dat Michael Jackson stierf. De dood van de popster wordt over de hele wereld herdacht. Het graf van Jackson is beperkt toegankelijk voor fans en in diverse landen vinden herdenkingsconcerten plaats.

Zo gaan Christina Aguilera, Marc Anthony, LL Cool J en James Morrison gezamenlijk 'Man in the Mirror' brengen. Het spektakel wordt live uitgezonden in de Verenigde Staten. In Nederland staan onder meer Do, Ellen ten Damme en Loïs Lane op het podium ter nagedachtenis aan de King of Pop.

Een jaar geleden werd de wereld opgeschrikt met het nieuws dat Michael Jackson thuis een hartstilstand had gehad. De zanger overleed even later in het ziekenhuis in Los Angeles. Jackson stond op het punt vijftig concerten op rij te geven in Londen. Volgens kritische fans en Jacksons vader werd de druk van de concerten hem fataal.

Uit het autopsierapport bleek dat Jackson overleed aan een overdosis propofol. De zanger gebruikte het narcosemiddel tegen zijn chronische slapeloosheid. Zijn lijfarts Conrad Murray zou hem de fatale dosis hebben toegediend. Hij wordt officieel verdacht van dood door schuld.

Jackson liet drie kinderen, Prince (13), Paris (12) en Blanket (8), achter. Michaels moeder Katherine kreeg de voogdij over de kinderen. De zanger bleek bij zijn dood flinke schulden te hebben, maar onlangs werd duidelijk dat sinds de dood van Jackson zijn nalatenschap met een miljard dollar toenam.