Marijnen: "Leegloop geen geldkwestie"

Eva de Goede, Marieke Dijkstra, Michelle van der Pols, Willemijn Willemse, Fleur Sabaroedin en Dianne Bos. De teller van stoppende of vertrekkende spelers staat bij de vrouwen van Kampong - de nummer vier van het afgelopen seizoen - inmiddels al op zes.

"Het is inderdaad best flink", zegt coach Derk Marijnen dinsdag in Spits over de leegloop bij zijn ploeg, waarmee hij dit seizoen zo goed presteerde. "Maar ze zijn allemaal om uiteenlopende redenen vertrokken. Het heeft in ieder geval niets met geld te maken."

International Michelle van der Pols was zondag voorlopig de laatste die Kampong verliet. Marijnen: "Ze belde zondag om te vertellen dat ze naar SCHC gaat. Ik vind het heel vervelend. Ja, natuurlijk heb ik geprobeerd haar op andere gedachten te brengen. Dat is niet gelukt."

Intussen is Marijnen druk bezig om vervangers te halen. Tot nu toe is Charlotte Bech (Den Bosch) de enige die al haar jawoord aan Kampong heeft gegeven. "Maar het gaat de goede kant op. We spelen volgend seizoen echt wel met zijn elven."