'At your service' verkozen tot beste slogan

Pim Fortuyn heeft de beste politieke slagzin aller tijden uitgesproken. Met de uitspraak 'at your service' won hij de verkiezing die het Genootschap voor Reclame op kiesjeslagzin.nl hield.

De uitspraak die Fortuyn in 2002 deed kreeg 21 procent van de stemmen. D66 werd tweede met de slogan 'Eigenlijk bent u een D66-er' uit 2006. Derde werd een oneliner van de Partij van de Toekomst uit 2003, 'Ga stemmen, desnoods op ons'.

Op de vierde plaats staat een oudere slagzin van de SDAP, die later fuseerde tot de PvdA. 'Uw plaats aan den stormram is nog vrij', liet de partij in 1920 weten. Het is de oudste slagzin die de vakjury op de lijst had gezet.

De jury begrijpt dat 'At your service' heeft gewonnen. Het zou 'naadloos' in deze tijd passen omdat 'krachtige oneliners het verschil kunnen maken'. Zelf ziet de jury echter een winnaar in 'Laat Lubbers zijn karwei afmaken'.

Die CDA-slagzin is 25 jaar oud, maar heeft volgens de jury niets aan kracht ingeboet. "In slechts vijf woorden wist deze slagzin mensen emotioneel te raken en in beweging te zetten'.

'Stem tegen, stem SP' had wat betreft de jury tweede mogen worden omdat het mensen mobiliseert en de SP positioneert. 'Houd de vrijheid hoog' van de VVD is volgens de jury een mooie derde. "In de toenmalige tijdgeest en het dreigende gevaar van het Oostblok een krachtig statement."