Tweeling (6) smokkelt coke in onderbroek

De Nigeriaanse politie heeft vorige week twee wel heel jonge smokkelaars opgepakt. De politie heeft gisteren bekendgemaakt dat zij een tweeling van slechts zes jaar hebben gearresteerd terwijl zij net op het vliegtuig wilden stappen. Het tweetal smokkelde cocaïne mee in hun onderbroek.

Een woordvoerder van de Nigeriaanse narcoticabrigade heeft verklaard dat een man en een vrouw zijn opgepakt in verband met de smokkel. "Ondanks dat bij de man geen drugs werden aangetroffen, werd bij zijn vrouw en de zesjarige tweeling wel cocaïne aangetroffen in hun ondergoed", aldus de zegsman.

De vrouw droeg maar liefst drie kilo wit poeder bij zich terwijl de twee kinderen samen zevenhonderd gram in hun onderbroek hadden. De narcoticabrigade vatte het gezin in de kraag toen ze op 28 maart op het vliegveld van Lagos aan boord gingen van een vliegtuig naar Londen.

"We hebben de tweeling inmiddels uit handen gegeven aan familieleden. Zij zijn minderjarig en onschuldig. Hun ouders moeten naar de rechter wegens drugssmokkel."