[WK Hockey] Hockeyers Australië naar halve finale

Vandaag werden op het WK hockey de  laatste wedstrijden  van poule B gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Australië - Pakistan

Australië is groepswinnaar geworden van poule B. De winnaar van de Champions Trophy versloeg Pakistan met 2-1 en bereikte de halve finales. Pinoké-aanvaller Desmond Abbott maakte beide treffers voor de Aussies.

In de eerste twintig minuten zag het er niet naar uit dat de Australiërs een moeilijke middag gingen beleven. Pakistan speelde in een traag tempo en speelde postbode-hockey. De vreugde was dan ook groot in het Pakistaanse kamp toen de eerste corner een feit was.

Sohail Abbas schoot de ingesukkelde toeschouwers wakker met een sleeppoeier die uiteenspatte op de lat. Vlak daarna mocht de cornerkoning uit Karachi nogmaals aanleggen. Deze keer schoot de specialist wel raak.

Australië drong na de openingstreffer aan, maar het duurde tot het begin van de tweede helft tot de gelijkmaker op het bord kwam. Pinoké-spits Desmond Abbott speelde zich knap vrij en passeerde de goed keepende Salman Akbar, in de competitie actief bij Laren.

Het enerverende duel werd twee minuten voor tijd beslist. Opnieuw was het Desmond Abbott die op scherp stond. De aanvaller tipte een voorzet door de benen van de Pakistaanse doelman. Australië passeert door de zege Engeland in de groep en speelt vrijdag tegen de nummer twee uit de poule van Nederland.

Spanje - Engeland
Engeland heeft de eerste nederlaag op het WK geleden. Spanje was in de laatste wedstrijd van de poulefase met 2-0 te sterk. De Britten hadden zich zaterdag al verzekerd van een plaats in de halve finale.

De aanvaller maakte zijn misser vlak voor rust goed door de eerste Spaanse corner langs de Engelse doelman James Fair te pushen. In de tweede helft kreeg Engeland goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Aanvallers James Tindall en Iain Mackay stonden echter niet op scherp.

Spanje besliste het duel in de slotfase. Na een-tweetje van Eduard Tubau en Pau Quemada kwam Tubau alleen voor Fair. De spits rondde bekwaam af. Spanje wordt derde in poule B, doet niet meer mee om de hoofdprijs en strijdt vrijdag om de vijfde plek.

Zuid-Afrika - India
India en Zuid-Afrika hebben in de laatste groepswedstrijd in poule B gelijkgespeeld. Voor de matig gevulde tribunes werd het 3-3. Door de puntendeling wordt Pakistan laatste in deze groep.

India begon zwak aan de wedstrijd en kwam al vroeg op achterstand na een kapitale blunder in de verdediging. Maar na ruim een kwartier spelen bracht Sarwanjit Singh het publiek in het WK-stadion in vervoering. De aanvaller omzeilde drie verdedigers en schoot raak. En nadat twee Indiase corners de mist ingingen door stopfouten, was het Diwakar die de bal langs Erasmus Pieterse schoot. De Zuid-Afrikaanse goalie is de meest gepasseerde doelman van het toernooi en ging bij deze treffer zeker niet vrijuit.

Na vier minuten in de tweede helft bracht Justin Reid-Ross uit een strafcorner de score weer in evenwicht. Acht minuten later leek India 3-2 te maken uit een counter. Maar vlak daarvoor had Zuid-Afrika shoot van een tegenstander geconstateerd in de Indiase cirkel en de video-umpire ingeschakeld. Na lang overleg van de arbiters werd het doelpunt geannuleerd en kreeg Zuid-Afrika een strafcorner. De Zuid-Afrikaanse captain Austin Smith pushte raak, zodat niet India, maar Zuid-Afrika op 3-2 kwam.

Vier minuten voor tijd veerden de hondstrouwe Indiase supporters toch nog een keer van hun stoeltjes. Spits Shivendra Singh frommelde de 3-3 tegen de touwen. India eindigt als vierde in de poule en mag vrijdag spelen om de zevende plaats. Zuid-Afrika wordt dit WK negende of tiende.