[WK Hockey] Nederlandse hockeyers gelijk tegen Duitsland

De Nederlandse hockeyheren hebben hun vierde wedstrijd op het WK hockey in New Delhi met 2-2 gelijkgespeeld tegen Duitsland. Nederland heeft hierdoor nog steeds uitzicht op de halve finale.

Oranje kreeg de eerste strafcorner, maar het waren daarna de Duitsers die het initatief namen. Dankzij de Nederlandse keeper Guus Vogels, die in bloedvorm verkeert, bleef het echter lang 0-0. Bij de derde Nederlandse strafcorner was het raak voor Oranje. Specialist Taeke Taekema zat op de bank waardoor Jolie aanlegde voor een schot en via de keeper vloog de bal in het net. Oranje speelde vervolgens zonder veel problemen de eerste helft uit.

In de tweede helft waren het de Duitsers die sterker waren. Witte was al dicht bij de gelijkmaker maar even later was het Korn die de 1-1 maakte. Zeven minuten voor tijd kreeg Montag toevallig de bal op zijn stick en hij passeerde Vogels. Hiermee leek de wedstrijd te zijn gespeeld maar twee minuten later tikte De Nooijer de bal van dichtbij binnen en zorgde daarmee voor de 2-2 eindstand.