[WK Hockey] Engeland na vierde winst naar halve finale

Vandaag werden op het WK hockey de wedstrijden van de vierde speelronde van poule B gespeeld.

Australië - Spanje 2-0

Australië won met 2-0 van Spanje vandaag en lijkt zeker van een plaats in de halve finale van het WK in India. Luke Doerner, uit een strafcorner, en Glen Turner scoorden de goals.

Waar de Spanjaarden maar liefst acht strafcorners onbenut lieten, konden de Australiërs vertrouwen op de kunsten van Luke Doerner. Na twintig minuten was het raak nadat Eddie Ockenden, Doerners ploeggenoot bij Australië en Laren, handig een corner uit het vuur wist te slepen. Doerner deed wat hij moest doen en slingerde de bal achter de Spaanse doelman Francisco Cortés. Later, in de tweede helft, zou Doerner ook nog eens de paal raken.

De Spanjaarden kregen de nodige kansen, maar hadden weinig geluk in de afwerking. Toen Ramon Alegre in de 53e minuut een gele kaart kreeg en tien minuten naar de kant moest, leek het verzet gebroken. Glen Turner scoorde het tweede doelpunt na een fraaie combinatie. De titel voor beste speler van de wedstrijd ging overigens naar Matthew Butturini, na het WK te bewonderen in de Rabo Hoofdsklasse in het shirt van Tilburg. Tot beste verdediger ging naar de Spanjaard Xavier Ribas. Een schrale troost. De Spanjaarden moeten nu hopen op misstappen van Engeland om alsnog de halve finale te bereiken.

Zuid-Afrika - Pakistan 4-3

De start was voor Pakistan dat al na vijf minuten Rehan Butt, spits van Laren, zag toeslaan met een listig balletje. Vervolgens werd een strafcorner van Sohail Abbas, ex-Rotterdam, afgekeurd. Dat bracht de ploeg van assistent Wouter Tazelaar duidelijk uit evenwicht en Zuid-Afrika rook bloed. Kansen van Paton en Hykes werden nog niet beloond, maar vlak na rust benutte Carr een strafcornervariant, 1-1.

Vervolgens ging het helemaal mis bij Pakistan, de deur achterin stond wagenwijd open. Nog geen tien minuten na de goal van Carr stond Zuid-Afrika met 3-1 voor via goals van Haley en Paton. Alles lukte ineens bij de ploeg die tegen Australië nog zo geweldig te kijk was gezet. Vooral toen Waseem een gele kaart kreeg, was alle organisatie bij de groene brigade weg. Pas toen de middenvelder van Rotterdam weer terug was op het veld kreeg Pakistan weer grip op de strijd. Maar verder dan goals van Imran en Waseem in de slotfase kwam Pakistan niet.

Engeland - India 3-2

Engeland blijft maar winnen. Hoewel het in de slotfase nog spannend werd, moest ook WK-gastheer India geloven aan de Britse dadendrang (3-2). Engeland is hiermee zeker van een plaats in de halve finale.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Engelsen die het toch zonder de zwaargeblesseerde Richard Mantell moeten doen. Tindall zette Engeland na zestien minuten op voorsprong. Zeven minuten na rust liet Ashley Jackson ook de rest van de wereld zien hoe fraai hij kan scoren uit een strafcorner. Na de derde Engelse treffer, van Catlin, leek het zelfs helemaal gedaan met de Indiase oppositie.

Niet dus. Jonty Clarke zat amper op de strafbank na een gele kaart of de furie stak alweer op. In een paar minuten tijd was India weer helemaal terug na doelpunten van Chandi en aanvoerder Raijpal Singh. Ineens werd de afwezigheid van centrale verdediger Mantell weer gevoeld aan Engelse zijde. De Britten werden echter gered door de gele kaarten van eerst Sarbar Singh en daarna Gurbaj Singh. Het Indiase verzet was definitief gebroken door Man of the Match Middleton en zijn mannen die, hoewel er nog een speelronde is, zich alvast mogen voorbereiden voor de strijd tussen de beste vier ploegen van dit WK.