Bemiddelling in badmintonwereld mislukt

Sportkoepel NOC*NSF is er niet in geslaagd om een slepende kwestie de badmintonwereld uit te helpen. De Nederlandse badmintonbond sloot onlangs een contract af met Yonex en wilde dat de Nederlandse toppers in landenwedstrijden met materiaal van de sponsor gaan spelen, terwijl ze onder contract staat van een concurrent.

Dicky Palyama, Eric Pang en Judith Meulendijks weigeren met materiaal van de bond te spelen en worden daarom uitgesloten van deelname aan landenwedstrijden. Daarom hebben ze een kort geding aangespannen dat morgen zal dienen. Het NOC*NSF heeft nog een poging gedaan om de partijen er uit te laten komen, maar dit heeft niets opgeleverd.

Bij het geding van morgen heeft zich ook een juniorenspeelster aangesloten. "Wij hebben ook een groot aantal spelers uit de juniorenselectie onder onze hoede. Voor hen is dit ook van toepassing en maakt het allemaal nog moeilijker. De naam van de speelster maken we in overleg met haar ouders nog niet bekend," zo meldt Peter Blommaert van sponsor Dunlop Slazenger.