Man na twaalf dagen onder puin Haiti gehaald

Twee weken na de aardbeving in Haïti hebben Amerikaanse militairen gisteren een man levend onder het puin van een pand vandaan gehaald. Hij was onder brokstukken terechtgekomen tijdens een naschok, die twaalf dagen geleden plaatsvond.

De militairen troffen de man toevallig aan tijdens het puinruimen in het centrum van Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, aldus Amerikaanse media gisteren (lokale tijd). Een van de benen van de 31-jarige man was gebroken en hij was uitgedroogd. De man droeg alleen een onderbroek en zat onder het stof. Hij had in de twaalf dagen tijd een beetje water gedronken.

Het zou om een plunderaar kunnen gaan die tijdens een naschok bedolven werd onder brokstukken. Een Amerikaanse legerwoordvoerder zei dat de geredde persoon inmiddels is opgenomen in een ziekenhuis. In totaal zijn nu 133 mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Afgelopen zaterdag werd nog een 25-jarige man uit zijn benarde positie bevrijd door een reddingsteam. Zeker 150.000 personen kwamen om het leven door de aardbeving op 12 januari, die een kracht had van 7,0 op de schaal van Richter.