El-Akchaoui verhuurd aan Augsburg

NEC verhuurt linksback Youssef El-Akchaoui voor de rest van het seizoen aan FC Augsburg. Deze Duitse club hoopt tijdens de tweede seizoenshelft promotie naar de Bundesliga af te dwingen. Men staat momenteel derde in de Duitse 2. Bundesliga.

El-Akchaoui was overbodig geworden in Nijmegen, ook al omdat hij met zijn nog tot 2011 lopende contract zwaar op de begroting drukt. De afgelopen drie seizoenen was de linksback een belangrijke speler bij NEC. Hij was ook enige tijd aanvoerder. Sinds dit seizoen was hij minder onomstreden. Trainer Wiljan Vloet zette hem afgelopen zondag zelfs op de tribune en liet al weten dat de van FC Twente gehuurde Jeroen Heubach zijn eerste keuze is als linksback.

Alblasserdammer El-Akchaoui krijgt bij Augsburg de Nederlander Jos Luhukay als trainer. Het wordt zijn tweede avontuur in Duitsland. Eerder speelde hij voor 1. FC Union Berlin. In Nederland kwam El-Akchaoui behalve voor NEC ook uit voor Excelsior en ADO Den Haag. Hij speelde in totaal 239 competitieduels als prof, waarin hij negentien keer scoorde.