Rotterdam wil de Ryder Cup organiseren

Rotterdam is de stad voor de Nederlandse kandidatuur voor het organiseren van de Ryder Cup in 2018. Het meest prestigieuze golftoernooi ter wereld vind om de twee jaar plaats.

"We zetten ons neer als stad die gaat voor het hoogste", aldus wethouder Peter Lamers van sportzaken in Rotterdam. De wedstrijd tussen Europa en Amerika zal zelf niet in Rotterdam plaatsvinden, maar in het Gelderse Spijk.

"Rotterdam geeft herkenbaarheid aan het bid. Het zal de stad worden waar veel nevenactiviteiten zullen plaatsvinden", vervolgde Lamers. Ook oud-burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten schaart zich ook achter het bid. Hij is voorzitter van de council die het draagvlak voor de Olympische Spelen in 2028 in Nederland moet vergroten. "Het is van wezenlijk belang om internationaal vermaarde sportevenementen binnen te halen. De Ryder Cup past helemaal in onze ambities om de Spelen te organiseren. We laten zien dat we ervoor gaan en stralen het zelfvertrouwen uit dat we het kunnen."

Samen met het organiseren van de Ryder Cup wil Nederland ook het niveau van de Nederlandse golfers omhoog. De ambitie is om in 2018 één Nederlandse golfer in het Europese team te hebben. "De sportieve ambitie blijft bestaan. Het is duidelijk dat de basis breder moet worden om uiteindelijk meer golfers op de Tour te krijgen." Het benoemen van oud-tennisser Richard Krajicek als ambassadeur van het bid voor de Ryder Cup vond Slooter geen zwaktebod. "Als de beste tennisser die Nederland heeft voortgebracht het bid wil promoten, is dat een pre."