'UEFA in verband gebracht met gokschandaal'

Het gokschandaal op de Europese velden lijkt steeds groter te worden. Zojuist is namelijk bekend geworden dat ook de Europese voetbalbond (UEFA) onder druk staat.

Een aantal officials wordt er namelijk van verdacht om de aanstellingen van de scheidsrechters door te spelen aan oplichters, die zich hadden voorgenomen om een wedstrijd te vervalsen. Hierdoor konden de criminelen sneller toenadering zoeken tot de arbiter in kwestie.

Normaal gesproken is het echter zo dat een scheidsrechter pas enkele dagen voorafgaand aan een Europees duel te horen krijgt voor welk duel hij op moet komen draven.

"We hebben weet van deze geruchten," lichtte een woordvoerder van de UEFA toe. "Of ze waar zijn of niet, is een zaak voor de politie. Eens die ons meer informatie heeft gegeven, kunnen we ons over de feiten uitspreken."

De UEFA heeft voor morgen in elk geval een spoedvergadering ingelast. Het gokschandaal zal dan hoog op de agenda staan. Daarnaast zullen de gebeurtenissen van de laatste dagen ter sprake komen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.