Europese beurzen krabbelen op

De Europese beurzen staan vandaag aan het begin van de middag verdeeld. "We lopen het verlies van eerder vandaag langzamerhand in", aldus beleggingsstrateeg Michel van der Stee van Van Lanschot Bankiers. Volgens Van der Stee is het nog afwachten hoe beleggers vanmiddag op cijfers uit de Verenigde Staten over de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen reageren.

De AEX-index noteerde aan het begin van de middag op 318,04 punten. Dat betekende een winst van 1 punt, oftewel 0,3 procent. De MidKap-index daalde 0,2 procent en stond op 501,54 punten. De beurzen Par js en Frankfurt stonden tot 0,3 procent in de min. De Londense beurs stond 0,1 procent in de plus.

Aegon maakte vandaag bekend voor 500 miljoen dollar (335 miljoen euro) obligaties uit te geven. De verzekeraar gaat de opbrengst van de uitgifte gebruiken voor algemene doelen, waaronder de terugbetaling van kortlopende leningen. Beleggers reageerden nauwelijks. Het aandeel stond 0,1 procent hoger.

TNT was een van de dalers in de AEX-index. Het risico op stakingen bij het post- en pakketbedrijf is volgens analist Danny van Doesburg van SNS Securities toegenomen. bij het referendum onder vakbondsleden werd gekozen voor loonbehoud boven baanzekerheid. Het aandeel TNT zakte 1,2 procent.

Heineken was met een winst van 1,7 procent een grote stijger in de AEX-index. De vrijdag bekend gemaakte benoeming van Alexis Nasard als commercieel directeur kon op goedkeuring van beleggers rekenen.

De euro noteerde vanmiddag 1,4945 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen gisteren was de Europese munt 1,4970 dollar waard. De olieprijs daalde 0,6 procent naar 77,13 dollar voor een vat Amerikaanse ruwe olie.
Submitter:  Bron: ANP