Grote DSB-schoonmaak bij AZ

De algemeen directeur van AZ, Toon Gerbrands, heeft bekendgemaakt dat de naam van de failliete DSB Bank niet meer terug zal keren op de shirts van de Alkmaarders. Bestuur en directie van de landskampioen zijn dat overeengekomen met de curatoren van de voormalig hoofdsponsor van de Alkmaarders.

Daarnaast worden de komende weken alle uitingen van het failliete bedrijf van Dirk Scheringa in en rondom het stadion verwijderd.

Overigens wordt de lening van 14 miljoen euro, die AZ open heeft staan aan DSB Beheer, gewoon over een periode van tien jaar afbetaald.

Inmiddels hebben een aantal bedrijven belangstelling getoond voor het hoofdsponsorschap. AZ wil een kandidaat die voor meerdere seizoenen hoofdsponsor wil worden. Een deel van de meeropbrengst van de nieuwe sponsorovereenkomst gaat overigens naar de curatoren van DSB Bank.

"AZ heeft een constructief gesprek gehad met de curatoren en daaruit is een aantal beslissingen voortgekomen waar de club erg blij mee is. Op belangrijke gebieden weten we nu waar we aan toe zijn. Het is mooi dat we op zoek kunnen naar een nieuwe hoofdsponsor en de lening niet vervroegd opeisbaar is. AZ heeft voor dit seizoen een sluitende begroting, we kunnen ons weer helemaal richten op onze sportieve doelen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, treden we weer naar buiten," aldus Gerbrands.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport, en ook deze week besteedt FOK!-columnist Driek Oplopers aandacht aan AZ, Scheringa en DSB.