6-jarig jongetje op hol in luchtballon

In de Amerikaanse staat Colorado maakt een zesjarig jongetje momenteel  een dodemansvlucht in een door hem en zijn vader gemaakte luchtballon in de vorm van een vliegende schotel. In een onbewaakt ogenblik klom de jongen in de ballon en ging ervandoor.

De ballon is bedekt met folie en gevuld met helium. 

Momenteel probeert men een manier te bedenken het jochie te bevrijden uit zijn benarde positie. Je kunt zijn tocht live volgen via een videolink van ABC news of CNN

UPDATE 20:59
Op deze link is een videostream met geluid. De cameraploeg in de helikopter heeft moeite de ballon bij te houden en in beeld te houden.  Momenteel zijn ze de ballon kwijt.

UPDATE 21:18
De ballon loopt inmiddels langzaam leeg, maar wordt door de wind nog steeds met een snelheid van ruim 70 kilometer per uur voortgestuwd door de wind op een hoogte van 6500ft (bijna 2 kilometer). Autoriteiten hopen nu dat de wind wat zal gaan liggen. Dat zou de kans op een zachtere landing vergroten. De ballon draait inmiddels rondjes en schommelt behoorlijk heen en weer. De omstandigheden zullen verder verslechteren naarmate de ballon verder leegloopt. Het jongetje heet overigens Falcon.

UPDATE 21:21
De ballon is alweer 500 voet gedaald. Het lijkt erop dat de ballon binnen afzienbare tijd neer zal storten.

UPDATE 21:28
Denver airport heeft vliegverkeer richting het noorden platgelegd.  De ballon bevindt zich momenteel ongeveer 15 kilometer te noorden van het vliegveld. Momenteel is de ballon ongeveer 1000 voet (300 meter) boven de grond. Ook is niet bekend waar het jongetje zich bevindt en of hij wel voldoende zuurstof heeft om de vlucht te kunnen overleven. 

UPDATE 21:38
De ballon is zojuist redelijk zacht geland in een open veld.  Reddingswerkers zijn ter plaatse en bekijken nu waar het jongetje precies zou kunnen zitten. 

UPDATE 21:40
De ballon blijkt leger te zijn dan de kluis van Al Capone.  Waar het jongetje wel is is nog niet bekend.  Het zou kunnen dat Falcon al eerder uit de ballon is gevallen.

UPDATE 00:06
Tijdens een persconferentie is zojuist bekend geworden dat de jongen veilig en wel thuis is gevonden.  Eerder meldden ooggetuigen dat er iets uit de ballon zou zijn gevallen.  Daarop werd een enorme zoektocht gestart.  Nu schijnt het dus dat de jongen thuis is gevonden. 

UPDATE 00:09
Hij had zich verstopt in een kartonnen doos op zolder boven de garage.  Hij had blijkbaar de ballon losgelaten en was bang dat hij straf zou krijgen.