Powell, Fraser toch op WK atletiek

De zes Jamaicaanse atleten die niet naar het trainingskamp in het Duitse Nürnberg wilden komen, zijn door de Jamaicaanse atletiekbond verboden om mee te doen aan het komende WK atletiek in Berlijn.

Het WK begint zaterdag, maar de internationale atletiekbond IAAF heeft Asafa Powell, Shelly-Ann Fraser, Brigitte Foster, Kaliese Spencer, Shericka Williams en Malaine Walker, toen de Jamaicaanse bond erom verzocht, van de voorlopige deelnemerslijst gehaald. Dat hoeft nog niet definitief te zijn want atleten kunnen tot 48 uur voor aanvang nog ingeschreven worden.

Voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter Powell en olympisch kampioene Fraser op diezelfde afstand zijn net als de andere vier atleten naar Italië op een trainingskamp geweest. Daar verbleef hun coach ook.

Eerder mochten waarschijnlijk de op dopingbetrapte atleten Yohan Blake, Sheri-Ann Brooks, Marvin Anderson, Lansford Spence en Allodin Fothergill wel weer deelnemen aan het WK, omdat niet bewezen kon worden dat de door hen gebruikte stof op de verboden lijst stond.

Update

Asafa Powell, Shelly-Ann Fraser, Brigitte Foster, Kaliese Spencer, Shericka Williams en Malaine Walker mogen toch deelnemen aan het WK atletiek. De IAAF heeft het verzoek van de Jamaicaanse bond niet gehonoreerd omdat het een sterke devaluatie van het toernooi zou betekenen.