Uitslag Brazilië - Italië

Brazilië heeft door een uitstekende prestatie neer te zetten voor de uitschakeling van Italië gezorgd. De regerend wereldkampioen ging in Pretoria met 3-0 onderuit.

Brazilië kwam het gevaarlijkst uit de startblokken. Luís Fabiano bereikte Ramires aan de rechterkant, maar de rechtshalf kwam met zijn schot niet verder dan de buitenkant van de paal. De Brazilianen bleven verreweg de betere. Zo voorkwamen Fabio Cannavaro en doelman Gianluigi Buffon dat pogingen van Kaká en Robinho in de goal belandden. Ook één op één met Luís Fabiano bleek de doelman koel genoeg. De kansen van Brazilië bleven maar komen. Een voorzet van Lúcio belandde via een Italiaans been op de paal, terwijl Buffon even later een schot van de verdediger moest pareren.

Toch ging de bal er nog voor de rust in. Een goede bal door het midden van Maicon belandde bij Luís Fabiano. De spits van Sevilla draaide zich naar de goal en passeerde Buffon: 0-1. En opeens was de ban gebroken. Fabiano maakte nog voor rust zijn tweede treffer na een goede actie van Kaká. En de Italianen konden absoluut geen vuist meer maken, zelfs Buffon kon niets doen tegen de derde treffer, die door Andrea Dossena over de eigen doellijn werd gewerkt. De linksback van Liverpool probeerde een voorzet van Robinho weg te halen, maar faalde en zorgde voor de 0-3 ruststand.

De Italianen dienden in het tweede bedrijf het net te vinden, omdat Egypte in Rustenburg achter stond tegen de VS. Met het inbrengen van Simone Pepe en Alberto Gilardino verliep het niet veel beter voor de Squadra Azzurri. Een grote ontstond wel een kwartier voor tijd toen Júlio César ver uit zijn doel was en de bal verloor aan Gilardino. De Italiaanse aanvaller kreeg de bal echter niet bij een landgenoot die er goed voor stond, waardoor het lege doel ook daadwerkelijk leeg bleef.

Naar de slotfase toe namen de VS het stokje van Egypte over, waardoor Italië aan één doelpunt genoeg zou hebben. Maar de ploeg van bondscoach Marcello Lippi kreeg het niet voor elkaar om het net te vinden. Omdat ook de Brazilianen het moeilijker hadden in de tweede helft, mede doordat het bleef bij schoten van afstand. In Pretoria bleef het bij 0-3, waardoor de Verenigde Staten naar de halve finale tegen Spanje gaan, en Italië uit het toernooi ligt.


Italië - Brazilië 0-3
37' Luís Fabiano 0-1
43' Luís Fabiano 0-2
45' Andrea Dossena (e.d.) 0-3

Stadion: Loftus Versfeld, Pretoria
Arbiter: Benito Archundia (MEX)
Gele kaart: Giorgio Chiellini, Andrea Dossena (Italië)

Opstellingen:

Italië: Buffon; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena; De Rossi; Camoranesi, Montolivo (Pepe/46), Pirlo, Iaquinta (Rossi/38); Toni (Gilardino/57).

Brazilië: Júlio Cesar; Maicon, Lúcio, Juan (Luisão/24), André Santos; Ramires (Josué/86), Gilberto Silva (Kléberson/84), Kaká, Felipe Melo; Robinho, Luís Fabiano.

Submitter:  Bron: FOK!sport