Buemi geniet van debuutseizoen

De Zwitser Sébastien Buemi is dit seizoen de enige debutant in de Formule 1. Hij haalde in zijn debuutrace voor Scuderia Toro Rosso meteen een zevende plaats en zegt daarmee zeer tevreden te zijn. Later pakte hij in China nog het laatste punt mee.

"Zonder twijfel komen de twee mooiste momenten tot nu toe uit de openingsrace in Australië. Het eerste was op de vrijdag voor de allereerste keer de baan op rijden en het tweede was het zien van de zwart-wit geblokte vlag, wetende dat ik punten had gescoord tijdens mijn debuut. In China was het ook fantastisch nadat ik wederom punten had gehaald en op zaterdag al doorgedrongen was tot Q3. Tot op heden heb ik van alles genoten en het team doet erg goed haar best. Dat schept vertrouwen voor de rest van het seizoen," aldus een tevreden terugkijkende Buemi.

"Het lastigste om aan te wennen is dat alles in een Grand Prix-weekend zo snel verloopt. Als je een klein foutje maakt, dan blijft je dat achtervolgen," zei de Zwitser die uitkijkt naar de race in Spanje. "Ik krijg enkele nieuwe onderdelen op de auto en hoewel de andere teams dat ook krijgen, denk ik dat we vanaf nu een stuk competitiever zijn. Terug in Europa verandert er niet veel voor me, behalve dan dat ik de circuits beter ken. Dat moet helpen en ik ben dan ook zeer positief gestemd."