[NHL] Kings richting play-offs

De Los Angeles hebben nog altijd kans om de play-offs dit seizoen te bereiken. Dat zou de eerste keer sinds 2002 zijn. Met de derde overwinning op rij staan ze nog drie punten onder de plek die recht geeft op play-offdeelname.

Jared Stoll scoorde twee powerplay goals en Teddy Purcell had twee assists. Daarmee wonnen de Kings in eigen huis met 3-2 van de Vancouver Canucks. "Het maakt me niet uit hoe, als we maar wedstrijden winnen. We moeten deze goede reeks vasthouden en alles pakken wat we pakken kunnen. Het schema helpt ons daarbij: alle teams moeten op dit moment veel reizen, en dat kan in ons voordeel werken. We hebben zelf nu een paar thuiswedstrijden gehad, hopelijk kunnen we deze goede reeks doorzetten in de serie uitwedstrijden die gaat komen," liet Kings-captain Dustin Brown weten.

Verdediger Denis Gauthier scoorde het derde doelpunt. Goalie Jonathan Quick maakte 20 reddingen. De Kings beëindigden hiermee een reeks van vier overwinningen van de Canucks. Bovendien was dit pas de derde verliespartij in de laatste vijftien wedstrijden voor de Canucks. De goals aan Canucks-zijde werden gescoord door Alex Burrows en Taylor Pyatt. Roberto Luongo maakte 19 reddingen en moest voor het eerst in de laatste negen wedstrijden meer dan één goal toestaan.

"Ze zijn wanhopig, en dat wisten we toen we aan de wedstrijd begonnen. Na onze 3-1 overwinning op de Sharks zaterdag hadden we denk ik iets teveel zelfvertrouwen", liet de Vancouver-goalie weten. Dit bleek wel uit het feit dat de Canucks in de eerste periode met 2-0 achter kwamen. Vervolgens kwamen zij nog wel terug in de wedstrijd door een goal van Alex Burrows met een slap shot vanaf de blauwe lijn. Het schot ging door de benen van verdediger Jack Johnson, waardoor goalie Quick er slecht zicht op had. De puck verdween onder zijn handschoen door in het doel.

Even later hield Stoll de marge op twee goals met zijn achttiende treffer van het seizoen. Luongo stopte het afstandsschot van Purcell, maar Stoll kon de rebound binnentikken. Pyatt maakte er 3-2 van met nog 14:34 minuten te gaan, maar de Canucks wisten in het vervolg de gelijkmaker niet meer te maken.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Carolina HurricanesNew York Rangers3-0
Ottawa SenatorsToronto Maple Leafs2-1
Los Angeles KingsVancouver Canucks3-2