Manchester City koopt Bellamy

Het door de Abu Dhabi United Group overgenomen Manchester City heeft na Nigel de Jong en Wayne Bridge zijn derde transfer van deze winterstop binnen. De officiële website van Manchester City meldt vandaag namelijk dat Craig Bellamy hen zal versterken.

Hierdoor zal Bellamy verenigd worden met zijn oude coach Mark Hughes, waarmee hij ook al bij de Blackburn Rovers heeft samengewerkt. "Ik verheug me erop om wederom met Craig samen te werken", weet manager Mark Hughes op de Man City-website te melden. "Hij is een uitstekende speler met specifieke kwaliteiten die momenteel bij ons ontbreken. Hij is een goede en snelle afmaker, een enthousiaste speler, beschikt over een geweldige mentaliteit en is een aanvulling op onze huidige selectie."

Manchester City was niet de enige ploeg met interesse in Bellamy, ook Tottenham Hotspur zat achter de spits uit Wales aan. De club uit Londen bood net als Manchester City 16 miljoen euro voor de spits. De keuze ging echter naar Manchester City omdat Bellamy uitkeek naar een nieuwe samenwerking tussen hem en coach Mark Hughes, met wie hij ook al bij de Blackburn Rovers en het nationale elftal van Wales heeft samengewerkt.