Trappers winnen eerste halve finale in Tilburg

De Tilburg Trappers zijn er gisteren in geslaagd om het eerste halve finaleduel in de beker, tegen de Amstel Tijgers, met 2-1 te winnen. De wedstrijd stond bol van de spanning, maar de zege van de Tilburgers was uiteindelijk verdiend.

In de eerste periode kwamen de Tijgers nog drie minuten op voorsprong door een doelpunt van Merriam, die door Van den Heuvel en Sanders werd bediend. Het overwicht van de Amsterdammers werd echter de kop ingedrukt door een aantal straffen. De Tilburg Trappers kregen uiteindelijk tien minuten powerplay, maar wisten niet te scoren.

In de tweede periode stonden zowel de Tijgers als de Trappers met regelmaat in ondertal, maar ook dit leverde geen goals op. In het begin van de laatste periode kwam de thuisploeg snel op gelijke hoogte door een tip inn van Smith. In de slotfase wist Zonneveld de Amsterdammers toch weer op voorsprong te brengen, maar dit betekende nog niet dat de zege veilig was.

De spanning steeg in het Tilburgse kamp steeg nog even toen Jacobs, een speler van de tegenstander, twee minuten naar de kant moest. Trainer Berteling koos voor een time out en gaf zijn manschappen de laatste instructies. Hierna werd de druk op het doel van de Trappers onnoemelijk hoog. Zonneveld, de keeper van de Tijgers, werd zelfs nog van het ijs gehaald, zodat men veldspeler kon inzetten. Toch werd er niet meer gescoord.

Submitter:  Bron: Persbericht