Aegon dreigt met opstappen bij KNSB

De hoofdsponsor van de KNSB, Aegon, dreigt om eenzijdig het contract met de Nederlandse schaatsbond op te zeggen als de schaatsers dit seizoen niet met de herkenbare rood-wit-blauwe pakken rijden.

Aegon heeft gezegd dat het contract, met een waarde van zeven miljoen euro, niet kan worden nagekomen als de afgesproken kleurstelling deze winter niet zichtbaar is op de internationale ijsbanen. Jan Driessen, directeur communicatie, heeft het standpunt herhaald dat de zwarte en grijze Nike-pakken niet conform de afspraken zijn en dus voor de hoofdsponsor onaanvaardbaar.

Veel schaatsers kunnen niet uit de voeten met de pakken, de KNSB is echter contractueel gebonden om de Nike-pakken af te nemen. De oude versie is volgens Nike niet meer leverbaar.

Vandaag voert de schaatsbond spoedoverleg over de kwestie, nu Aegon nogmaals duidelijk heeft gemaakt dat het gebruik van de zwarte en grijze schaatspakken ‘ernstige consequenties’ zal hebben.

Aegon is in het beste geval bereid tegen een sterk verlaagd contract hoofdsponsor van de KNSB te blijven. De schaatsbond zou echter dan meteen in financiële moeilijkheden komen. "Ik heb het idee dat de ernst van dit probleem onvoldoende serieus wordt genomen. Het rood-wit-blauw is ons nationale symbool en het is bijzonder merkwaardig dat een wereldmerk als Nike ons een pak in die kleuren niet kan leveren. Het is alsof je een blauwe auto wilt hebben en je een kanariegele geleverd krijgt. Dat accepteer je toch ook niet?," aldus Driessen.

De Aegon heeft de kleurstelling wel in het contract met de KNSB laten opnemen, maar de schaatsbond heeft die eis vervolgens niet laten opnemen in het contract met Nike.