Uitslag Griekenland - Zweden

Zweden heeft zijn eerste wedstrijd op het EK van 2008 in winst weten om te zetten. Tegen een mat Griekenland wist de ploeg van Lars Lagerbäck tweemaal het net te vinden en hield het zijn eigen doel schoon. De eindstand was 0-2.

Het begin van de wedstrijd was van een hoog tempo. Over en weer was het dreigend maar tot echte kansen kwam het niet. Eerste mogelijkheid was voor Angelos Charisteas, die na een solo een schot afvuurde op Isaksson. Op wat schermutselingen na was er voor de rest niet zoveel te beleven in het eerste half uur. De Grieken temporiseerden en probeerden met lange ballen de spitsen te zoeken, vaak zonder succes. Zweden vergrootte daarna de druk en creëerde een aantal kansen, waaronder een kopbal van Ibrahimovic die net over het doel van Nikopolidis ging. Griekenland haalde het tempo helemaal uit de wedstrijd door minutenlang de bal achterin rond te spelen. Door deze actie werden ze door de fans op een enorm fluitconcert getrakteerd. De beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft komt Georgios Samaras in de ploeg voor de onzichtbare Theofanis Gekas. Opnieuw lag het tempo niet erg hoog wat het entertainmentgehalte naar beneden haalde. Hoogtepuntje uit de eerste 20 minuten van de tweede helft was een fout in de opbouw van de Zweden waardoor Karagounis er met de bal vandoor ging, maar hij treuzelde te lang en werd weer bijgehaald door de Zweedse defensie. Even laten viel er dan toch nog een doelpunt te vieren. Een combinatie tussen Larsson en Ibrahimovic op de rand van de zestien mondde uit in een verwoestend schot in de kruising van de laatstgenoemde en Zweden nam een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Zweden. Een pass van Larsson zette Ljungberg vrij voor Nikopolidis, die mistte in eerste instantie, maar in de kluts die volgde wist Hansson de 2-0, via een paar benen en met wat geluk, in het Griekse goal te wurmen. De wedstrijd was daarmee beslist en beide ploegen speelden de wedstrijd uit.