[CCWS] Doornbos opgelucht

Na teleurstellend als elfde de finish te zijn gepasseerd in de Champ Car GP van Edmonton (Canada), is Robert Doornbos opgelucht dat dit lastige weekend voor hem en zijn team er op zit.

Hoewel Doornbos in de race goed op weg was een top zes positie veilig te stellen werd hij in de rondte getikt door achterblijver Alex Tagliani. De Minardi Team USA coureur spinde na de botsing waarbij zijn motor afsloeg. Met een ronde achterstand kon hij uiteindelijk zijn weg vervolgen. Zijn kansen op een goed resultaat waren inmiddels verkeken.

Doordat zijn rivaal Sebastien Bourdais de wedstrijd won, is Robert terug gezakt naar de tweede plaats in het kampioenschap met 174 punten, twintig punten achter de Franse drievoudig kampioen (194). Will Power volgt op de derde plaats met 169 punten.

“We worstelden eigenlijk al het hele weekend met de auto, op de warm-up vanmorgen na waar ik de snelste was. Ook de technische mankementen op zaterdag en zondag hielpen niet echt mee. Ik denk dat we gewoon wat te laat onze dingen op orde hadden dit weekend. Ik ben dan ook blij dat het weekend voorbij is en ik vooruit kan kijken naar de volgende race. De actie van Alex Tagliani was totaal onnodig, hij lag immers een ronde achter op ons. Hierdoor zag ik mijn kansen op een acceptabel resultaat helemaal vervliegen,” aldus de Nederlander.

Submitter:  Bron: FOK!sport