McEnroe terug in Stockholm

Na 21 jaar is John McEnroe teruggekeerd op de Stockholm Open. Gisteren wist de 47-jarige Amerikaan zich samen met de Zweed Jonas Björkman te plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel. Het duo versloeg het Zweedse koppel Johan Landsberg/Andreas Vinciguerra met 6-3 en 6-2.

In 1985 won Big Mac zijn vierde en laatste enkeltitel in de Zweedse hoofdstad. Gisteren kreeg de Amerikaan een staande ovatie van het publiek toen hij de Royal Tennis Hall betrad. Na afloop van de wedstrijd ontmoette hij veel oud-bekenden. "Björn Borg was er, ik zag Stefan Edberg en vele andere spelers kwamen langs, dus het was fantastisch"

In 1992 beëindigde McEnroe zijn professionele tennisloopbaan. Eerder dit jaar maakte hij zijn rentree in het dubbelspel. In zijn carrière behaalde de Amerikaan 77 toernooizeges in het enkelspel en 78 in de categorie heren-dubbel.