Opening Turijn kost 28 miljoen euro

De kosten voor de opening van de Olympische Spelen, die volgend jaar in Turijn worden gehouden, vallen hoog uit. Het gaat ongeveer 28 miljoen euro kosten. Veel internationale sterren zullen op vrijdag 10 februari present zijn, waaronder Giorgio Armani. Verder zullen er ook 6500 vrijwilligers op de been zijn.

De Italianen zijn van plan er een groot feest van te maken. "Het wordt een stormachtige show, die Italië en Turijn op een mooie manier zal presenteren.", zegt Piero Chiambretti. Hij is lid van TOROC, dat is het organisatiecomité van de Spelen in de Italiaanse stad. Behalve de enorme kosten zullen de Italianen gebruik gaan maken van het grootste podium dat ooit in het land heeft gestaan. Hierop zal dan een show worden uitgevoerd die ruim twee uur gaat duren.

Wie er gaan optreden zal tot het laatste moment geheim gehouden worden. Ook degene die het Olympisch vuur mag gaan ontsteken wordt pas op het laatste moment bekend gemaakt. Volgens schattingen zullen twee miljard mensen de openingsceremonie, die live op televisie word uitgezonden, gaan volgen.