Kalou bekent dat Ivoorkust lonkt

Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou heeft toegegeven dat zijn thuisland Ivoorkust nog steeds in zijn achterhoofd zit. De speler wil echter nog wel alles in het werk stellen om een Nederlands paspoort te krijgen.

"De beslissing dat ik Nederlander wil worden staat nog steeds, maar ik weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Alle mensen van wie ik houd in Ivoorkust, iedereen die ik daar ken, zegt: Speel voor ons land op het WK. Dat maakt het wel moeilijker.", aldus Kalou.

Inmiddels heeft Kalou een beroepszaak aangespannen tegen Rita Verdonk (minister van Vreemdelingenbeleid & Integratie) om alsnog versneld aan een Nederlands paspoort te komen. Op die manier kan hij dan uitkomen voor het Nederlands Elftal dat volgend jaar tijdens het WK in Duitsland speelt.

Dit seizoen is Kalou echter geen opvallende speler bij de Rotterdammers. Volgens eigen zeggen voelt de aanvaller zich niet thuis op de linkerflank, wat ook de reden zou zijn dat hij dit seizoen nog bijna niet gescoord heeft. "Ik vind het daar niet leuk. En van die kant scoor ik ook minder. Ik ben het beste als ik in het midden speel, mijn stijl en mijn automatismen zijn daar allemaal op gericht."