Hantuchova eindelijk weer in finale

Kim Clijsters en Daniela Hantuchova zijn beiden doorgedrongen tot de finale van het WTA-toernooi in Los Angeles. Voor Hantuchova is het haar eerste finale sinds ruim een jaar.

Hantuchova lijkt weer op de weg terug nadat ze enkele mindere jaren doormaakte. In 2002 was ze één van de sensaties van het circuit. Ze won het toernooi van Indian Wells door Martina Hingis in de finale te kloppen en stond nog in zes halve finales. Deze week is Hantuchova weer in topvorm en dat liet ze zien door in de halve eindstrijd met Elena Dementieva af te rekenen: 6-3 en 6-4. In de vorige ronde had Hantuchova het geluk dat Sharapova zich wegens een blessure terugtrok.

Haar tegenstandster in de finale is Kim Clijsters. De Vlaamse had geen enkele moeite met Francesca Schiavone: 6-2 en 6-4. De Italiaanse maakte soms miraculeuze punten, kreeg daardoor het publiek op haar hand, maar was niet opgewassen tegen Clijsters’ goed geplaatste groundstrokes. De Belgische is morgen de favoriete in de finale want ze won dit jaar al drie titels op het Amerikaanse hardcourt. Alleen de Chinese Peng wist haar vorige week in San Diego sensationeel te verslaan.