FIA GT: Maserati domineert met MC12

Na de overwinning van een Maserati tijdens de eerste FIA GT race op Monzaa was het vandaag weer raak bij ronde twee op het circuit van Magny Cours. Karl Wendlinger en Andrea Bertolini stuurden hun Maserati MC12 naar de overwinning op het Franse circuit.

De race verliep onder zware omstandigheden, vooral de temperatuur op het circuit was hoog. Ook de rijders in het WTCC kampioenschap hadden daar last van.

De wagens van Maserati domineerden de race. Uiteindelijk bestond het gehele podium uit rijders van het Italiaanse merk. Op plek twee eindigde Michael Bertels en oud DTM rijder Timo Scheider. De derde plek ging naar Fabio Babini en Thomas Biagi. Beide equipes rijden voor het Vitaphone Maserati team.

De Nederlandse coureur Mike Hezemans reed ook mee met teamgenoten Longin en Kumpen. De Corvette C5R van het team begon de race vanaf een vierde positie op de grid en daar finishte de auto ook.

In de GT2 klasse wisten Emmanuel Collard en Tim Sugden met hun Porsche 996 GT3 RSR de overwinning te pakken. De auto startte al vanaf pole position en men wist in de race de winnaars van de eerste race en teamgenoten Lieb en Rockenfeller voor te blijven.

Uitslag:

1 Bertolini/WendlingerMaseratie MC12 GT1104 ronden
2 Bartels/Scheider Maserati MC12 GT1 +4.701 seconden
3 Babini/Biagi Maserati MC12 GT1 +36.039
4 Longin/Kumpen/HezemansCorvette C5R+1:27.458
5 Lamy/GardelFerrari 550 Maranello+2 ronden