K-1 World Max Japan 2005 line-up bekend gemaakt

Na de bevestiging van de K-1 World Grand Prix in Zuid-Korea had de K-1 organisatie nog meer goed nieuws. Op 23 februari zullen acht Japanse vechters in K-1 World Max Japan 2005 vechten voor een plaats in het hoofdtoernooi later dit jaar. K-1 Max is de divisie voor vechters tot 70 kilogram en daarmee de lichtere variant van de reguliere K-1 zwaargewicht divisie.

De matchmakers in Japan hebben de weg naar de finale als volgt ingedeeld:

Naast het toernooi vinden er weer de gebruikelijke ‘superfights’ plaats. Landgenoot Albert Kraus, winnaar van de eerste K-1 Max Finale in 2002, neemt het op tegen de pure muay thai stylist Buakaw Por Poramuk uit Thailand. Buakaw verwierf sinds zijn debuut vorig jaar veel bewondering door meteen de K-1 Max Finale 2004 te winnen door in de eindstrijd de van tevoren gedoodverfde favoriet en Japans troetelkind Masato te verslaan. Buakaw heeft tot dusverre van zijn vijf partijen in K-1 nog geen enkel gevecht verloren en heeft een aureool van onoverwinnelijkheid over zich heen.

De tweede superfight bestaat uit een nog aan te kondigen vechter en de Mongoliër Jadamba Narantungalag. Jadamba baarde vooral opzien door tegen diverse tegenstanders zeer onorthodoxe technieken te gebruiken.

Uit de prijzenpot van ruim 85.000 euro, waarvan 45.000 euro voor de winnaar van het toernooi, is er tevens een speciale premie van 2.000 euro per knock-out uitgeloofd.