Afscheid Kafelnikov nabij

Het lijkt er op dat Jevgeni Kafelnikov zijn laatste grote tenniswedstrijd wel eens gespeeld zou kunnen hebben. De dertigjarige Rus heeft zijn tennisracket in de wilgen gehangen en vervangen door een spel kaarten.

Hoewel de voormalig nummer één van de wereld sinds oktober 2003 geen wedstrijd meer gespeeld heeft, had hij nog steeds zijn officiële afscheid niet aangekondigd. Deze dubieuze eer viel ten deel aan de Russische krant Independant.

"Ik ben gestopt, maar dat heb ik nog niet formeel bekend gemaakt. Maar zelfs als ik terugkom, maak ik geen kans om nog het niveau te halen dat ik ooit had," zei Kafelnikov, die toch de deur voor een eventuele terugkeer nog op een kier hield.

Kafelnikov won tijdens zijn indrukwekkende loopbaan maar liefst 26 ATP titels en een gouden medaille op de Spelen van Sydney (2000). Op dit moment is de Rus een ander talent van zichzelf aan het ontplooien, hij neemt deel aan een pokertoernooi in het Engelse Maidstone. "Poker is een opwindende sport. Zeker omdat je een wedstrijd niet wint vanwege de kaarten maar vanwege je eigen kwaliteiten."

"Net als in het tennis heb je lef nodig. Je moet in jezelf geloven, anders verlies je geheid. In het tennis geloofde ik in mijzelf, daarom had ik succes", aldus Kafelnikov.