Robben hervat wederom training

Voetballer Arjen Robben heeft deze week de groepstraining hervat bij zijn club Chelsea.

De 20-jarige Robben raakte tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd aan zijn voet en door terugslagen kon hij nog niet in actie komen voor de Engelse club. Begin deze maand werd hij nog wel door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor Oranje, maar daar moest hij zich voor afmelden.

Eind Juli liep Robben in een oefenwedstrijd tegen het Italiaanse AS Roma een scheurtje in zijn middenvoetsbeentje op. Daardoor moest hij een maand absolute rust houden.

Begin september maakte de international zijn rentree op het trainingsveld, maar twee weken later kreeg Robben een terugslag, Eind September kreeg hij tijdens de training een tik op zijn voet, waardoor zijn rentree weer uitgesteld moest worden.

Chelsea-trainer José Mourinho was dan ook zeer verbaasd dat de linksbuiten toch werd geselecteerd voor het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Macedonie en Finland. "Robben kan niet rennen, hij kan geen bal schieten en hij kan zeker niet trainen", zei de Portugees begin oktober. "Dus hoe kan hij dan naar het nationale team gaan? Het enige dat hij kan doen, is aanwezig zijn en klappen voor zijn medespelers."