Onzekerheid over nieuwe Toyota

Mike Gascoyne, de nieuwe technisch directeur bij Toyota, heeft zijn twijfels uitgesproken over de competiviteit van de nieuwe Toyota.

Met de nieuwe Toyota TF104 hoopte Toyota een stap dichter bij de top te komen. Met het hoge budget dat bij Toyota beschikbaar is, had men verwacht heel snel bij de top te kunnen aansluiten. Nu blijkt een gebrek aan ervaring toch nog steeds het team tegen te werken.

Mike Gascoyne vertelt: "Het is voor ons gewoon zaak om een betere auto te ontwerpen. Echter, zoiets gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. De auto is nu nog niet snel genoeg. We moeten nu zorgen dat we alles eruit halen wat er in zit. Vorig seizoen had Toyota nog een tekort aan ervaring maar dat is dit jaar niet meer het geval."

Over de coureurs Olivier Panis en Cristiano da Matta is Gascoyne nog steeds tevreden: "Olivier heeft in het verleden vaak genoeg laten zien dat hij met een goede auto tot geweldige dingen in staat is. Cristiano is bovendien een echte racer. In zijn debuutjaar had hij soms nog wat problemen maar hij heeft potentie genoeg."