Wijnhard mist en scoort

Clyde Wijnhard heeft in de wedstrijd van gisterenavond zowel een penalty gemist, als met een doelpunt die fout later weer goedgemaakt.

Met alle Nederlandse topspitsen die in het buitenland voetballen zou je bijna vergeten dat er nog meer Nederlandse spitsen bij buitenlandse clubs rondlopen. Gisterenavond liet Clyde Wijnhard weer eens van zich horen. De speler, die in Nederland heeft gevoetbald voor Ajax, FC Groningen, RKC Waalwijk en Willem II, miste in de 44ste minuut eerst nog een strafschop. In de 78ste minuut wist hij echter wel toe te slaan met de openingstreffer.

Het duel tussen SC Beira Mar en Belenenses eindigde in een 2-0 overwinning voor Beira Mar, de club van Wijnhard. Beira Mar doet het dit seizoen uitzonderlijk goed en bezet nu een vierde plaats in de Portugese competitie. Beira Mar heeft daarnaast, met dank aan het EK, een nieuw stadion tot haar beschikking. De club uit Aveiro kan gaan spelen in een hypermodern stadion dat plaats biedt aan ruim 30.000 toeschouwers. Europees voetbal volgend jaar zou dus niet meer misstaan.