Ecclestone komt met nieuwe indeling weekend

Formule 1 baas Bernie Ecclestone is met een nieuw tijdschema gekomen en heeft dat als voorstel bij de teams neergelegd. Het nieuwe schema moet ervoor zorgen dat de tijd tussen de tweede kwalificatie en de race aanmerkelijk kleiner wordt.

In die periode, die momenteel al op zaterdagmiddag begint, staan de wagens in het Parc Fermé en mag er niets aangepast worden.

Het voorstel van Ecclestone houdt in dat er op vrijdag in totaal zes uur de mogelijkheid is om te testen, en dat er ook nog een officiële training van een uur gehouden wordt. Op zaterdag is er dan nog een vrije training, en is ook de eerste kwalificatie. De warm-up komt weer terug op de zondag, en drie uur voor de race is de tweede kwalificatie. Uiteraard blijft ook de race op zondag.

Op dit moment zijn er vier teams die op vrijdag veel mogen testen, namelijk Renault, Jordan, Jaguar en Minardi. De overige teams hebben gedurende het seizoen meer testmogelijkheden.

Een ander voordeel van de door Ecclestone voorgestelde veranderingen is dat er voor de fans op zondag meer te beleven is dan alleen de race.

McLaren en Ferrari hebben al aangegeven dat ze de plannen niet zien zitten en in ieder geval voorlopig niet meewerken.