Enkele details van Mortal Kombat vs DC

Dit jaar gaan de figuren uit Mortal Kombat het opnemen tegen diverse helden uit de DC-comics. Ed Boon heeft in een interview bevestigd dat in ieder geval Scorpion en Sub-Zero uit de Mortal Kombat-stal opgetrommeld zullen worden en dat de DC-franchise onder meer door Batman en Superman vertegenwoordigd zal zijn. Naast deze vier vechtersbazen kunnen we rekenen op nog zestien andere karakters; acht voor elke zijde van dit conflict.

Over de rol van Superman kon hij nog niet zo veel kwijt, maar wel dat Mortal Kombat zich altijd in een bovennatuurlijke omgeving heeft afgespeeld en dat dit een handig excuus biedt om Superman af te zwakken; de man van staal is immers gevoelig voor magie.


"Hello good citizen, my name is Batman. You could be my assistant. Would you like that? Would you like to ride with Batman?"

Verder is de gameplay behoorlijk op de schop genomen. De gevechten zullen niet langer in één omgeving afspelen, maar net als in Dead or Alive kun je je tegenstander naar een ander gebied van de arena meppen. In tegenstelling tot Dead or Alive zal deze overgang niet een leuke cutscene opleveren, maar een compleet gevecht. Boon noemt dit Freefall Kombat. Zo zul je bijvoorbeeld in een flatgebouw kunnen vechten, je tegenstander naar buiten slaan en tijdens de val door blijven knokken.
Behalve Freefall Kombat is er nog een nieuw gameplay-element toegevoegd, genaamd Klose Kombat. Je kunt je tegenstander beetpakken en in close-up als een bokser tikken uitdelen. Je tegenstander moet zich dan zo goed en zo kwaad als het kan verdedigen tegen de klappen die je uitdeelt.

Boon heeft verder bevestigd dat Mortal Kombat vs DC Universe inderdaad een Teen-rating krijgt, maar dat men wel druk bezig is om de grenzen van het toelaatbare op te zoeken. De brute fatalities van weleer zijn verdwenen op verzoek van DC Comics, maar er zullen wel enkele spectaculaire finishing moves voor in de plaats komen.