'Deathstars' maken titelsong Pathologic

De Zweedse Gothic-Rock band 'Deathstars' gaan de titelsong produceren voor de horror-adventure Pathologic. Op de website van de band kun je alvast een voorproefje krijgen van het soort muziek dat je te wachten staat.

Pathologic is een non-lineaire mix van adventure, RPG en shooter. In een klein stadje breekt een dodelijke, zeer besmettelijke ziekte uit. De speler kan kiezen tussen drie personages, waaronder een professor die de oorzaak van de ziekte zoekt en een excentrieke vrouw die beweert de inwoners te kunnen genezen. Ieder van hen beleeft het verhaal op zijn of haar eigen manier en vanuit een eigen belevingswereld, waardoor de conclusies die ze trekken anders zullen zijn. De speler moet het spel dus drie keer spelen om het verhaal volledig te kunnen begrijpen.

Het spel is in Rusland in 2005 uitgekomen en won daar talloze awards. Eind maart komt het spel ook in de Duitstalige landen van Europa uit via uitgever Frogster. Hoewel de Engelse versie klaar is, is er nog geen uitgever gevonden voor de overige Europese landen en Noord-Amerika.